Viteza site-ului este o măsură a cât de repede se încarcă paginile pe site-ul dvs. web sau pe site-ul dvs. de comerț electronic.
Un site web cu mișcare lentă este de fapt o problemă comună în rândul companiilor, dar mulți nu sunt siguri cum să rezolve această problemă, mai ales că le este frică să nu „încurce” funcțiile deja existente sau SEO care este deja implementat.
Cu toate acestea, acest lucru este contraintuitiv. Acest lucru se datorează faptului că, dacă un site web durează prea mult să se încarce, clienții dvs. cheie își pot pierde interesul și pot găsi aceleași produse sau servicii în altă parte. Site-urile lente vă pot afecta grav ratele de conversie. Mai mult decât atât, știați că motoarele de căutare vor ține cont de viteza site-ului în procesul de clasare?
Există modalități de a vă asigura că viteza site-ului dvs. nu vă încetinește vânzările sau clasamentul. Poate fi necesar să vă întâlniți cu dezvoltatorul site-ului , designerul și agentul de marketing digital, astfel încât să poată fi luați toți pașii necesari. Citiți mai jos pentru a afla mai multe.
Optimizați imaginile
Pentru a spune simplu, imaginile mai mari durează mai mult să se încarce. Există, de asemenea, șansa ca acest lucru să se datoreze unei cantități mari de fișiere grafice și flash de pe site-ul dvs.
Dacă toate imaginile sunt esențiale pentru afacerea dvs., puteți optimiza imaginile cu un instrument de editare a imaginilor. Decupați imaginile și utilizați formate precum GIF, JPEG sau PNG. Încercați să nu utilizați BMP-uri sau TIFF-uri dacă este posibil. De asemenea, puteți utiliza un instrument de compresie online, care vă va ajuta cu imaginile.
O altă soluție ar putea fi Lazy Load , un plugin care permite site-urilor web să încarce doar imagini deasupra pliului. Numai când un utilizator derulează în jos se va încărca următorul set de imagini. Acest lucru este deosebit de grozav pentru utilizatorii care nu își iau întotdeauna timp să deruleze până în partea de jos a paginilor site-ului dvs.
Eliminați pluginurile
Există multe scripturi și plugin-uri pe care proprietarii de afaceri le pot folosi pentru a-și face site-urile web unice și interactive pentru utilizatorii lor. Cu toate acestea, folosirea prea multor ar putea însemna sacrificarea vitezei site-ului dvs.
Discutați cu dezvoltatorul dvs. și asigurați-vă că toate pluginurile pe care le utilizați sunt necesare pentru funcționalitate. Mai mult decât atât, mențineți pluginurile necesare actualizate în mod regulat. Pluginurile prost codificate sau învechite ar putea fi, de asemenea, vinovate pentru paginile mai lente. Puneți deoparte o oră programată în mod regulat când dvs. sau dezvoltatorul dvs. puteți verifica eficiența pluginurilor.
Activați stocarea în cache
Memorarea în cache permite browserului unui utilizator să stocheze date de pe site-ul dvs. web. Acest lucru este util, deoarece atunci când un utilizator revine la site-ul dvs. web sau la magazinul dvs. de comerț electronic, datele pot fi rechemate din memoria cache, în loc să fie încărcate din nou.
Există o serie de plugin-uri pe care le puteți folosi pentru a activa stocarea în cache pe site-ul dvs. și nu sunt deloc dificil de configurat. Câteva exemple pentru WordPress includ WP Rocket, W3 Total Cache, Zen Cache și Cache Enabler.
Remediați legăturile rupte
Evident, utilizatorii nu doresc să viziteze cele 404 pagini ale site-ului tău. Mai mult decât atât, legăturile rupte au tendința de a consuma lățimea de bandă și de a vă încetini viteza.
Prin repararea legăturilor rupte, veți observa o schimbare pozitivă a ratelor de respingere, precum și a vitezei site-ului dvs. Pentru a începe acest proces, tot ce trebuie să faceți este să accesați Instrumentele Google pentru webmasteri și să vedeți fila erori de accesare cu crawlere. Acest lucru ar trebui să vă poată spune unde sunt legăturile rupte.
În timp ce vorbim despre link-uri întrerupte, încercați să limitați și numărul de redirecționări. Chiar dacă redirecționările permanente 301 sunt preferabile față de 404, nu este încă o situație ideală. Dacă acesta este cazul, cel mai bine este să faceți o listă de remedieri pe care trebuie să le faceți și să vă descurcați.
Vizualizați CSS, Javascript și HTML
Dacă nu ați auzit termenul înainte, minificarea este actul de eliminare a datelor inutile de pe site-ul dvs. web fără a interfera cu codificarea reală. Vă recomandăm să reduceți codul, astfel încât conținutul site-ului dvs. să dureze mai puțin timp pentru a se încărca.
Dezvoltatorii instalează adesea anumite coduri HTML ca soluții rapide atunci când există o problemă pe site. Mai rău încă, este posibil să aveți o temă de site web complicată sau elaborată cu cod umflat. Cu toate acestea, este încă important să vă asigurați că codul dvs. este organizat pentru o performanță mai bună.
Căutați oportunități de a condensa și de a curăța codul vechi, comentat. Ai fi surprins cât de des aceste mici schimbări, atunci când sunt făcute împreună, pot face o mare diferență.
Viteză mai bună a site-ului, clasamente mai bune
Nu se întâmplă adesea ca viteza site-ului web și clasamentele motoarelor de căutare să fie asociate împreună, dar este un element care contează atât pentru demografia dvs. țintă, cât și pentru Google.
Dacă tot descoperiți că viteza site-ului dvs. și timpii de încărcare vă afectează vânzările online și ratele de conversie, poate fi timpul să discutați cu un specialist SEO. Contactați AllmaDesign astăzi pentru a vedea cum putem îmbunătăți site-ul dvs. imediat.
Internetul așa cum îl cunoaștem a trecut prin faze de capacitate tehnică, tehnică de marketing și modă de design. Chiar și Read more
Cu fiecare an nou vine un nou set de liste care ne ajută să ne pregătim pentru anul care vine. Există Read more
Nu este un secret pentru nimeni că totul este și va continua să fie mutat online, mai ales după pandemie. Aceasta Read more
În zilele noastre, suntem cu toții înconjurați de tehnologie. Tehnologia este pretutindeni, de la aplicații de bază până la invenții inovatoare, Read more