Pentru clienții online, site-ul dvs. este probabil prima expunere pe care o vor avea la afacerea dvs. Aceasta înseamnă că este vital ca designul dvs. web să facă o primă impresie excelentă.
Utilizatorii web au răsfățat de alegere și nu vor ezita să apeleze la un site web concurent dacă nu se conectează cu marca dvs. Din acest motiv, este extrem de important ca designul dvs. web să nu fie victima vreunei erori de începător.
Iată zece greșeli comune de design web care fac site-ul tău să pară neprofesional.

Niciun apel clar la acțiune
Call to Actions (CTA) sunt cuvinte sau expresii care încurajează vizitatorii site-ului web să întreprindă o anumită acțiune pe site. Un CTA obișnuit este un buton care conduce vizitatorul către o anumită pagină, secțiune sau obiectiv.
Pentru a genera clicuri și conversii, îndemnurile dvs. trebuie să atragă atenția. Ar trebui să fie evidente pentru utilizator și să se potrivească cu estetica paginii dvs. Puteți folosi CTA pentru a ghida vizitatorii către informații importante, cum ar fi listele de servicii, portofoliul dvs. de lucru sau detaliile de contact.
Dacă site-ul dvs. nu are CTA clare, vizitatorii dvs. vor deveni confuzi cu privire la scopul site-ului dvs. Acest lucru nu se va reflecta bine asupra afacerii dvs. și, probabil, va elimina potențialele conversii.
Design web care nu răspunde
Design web responsiv nu mai este opțional în designul web modern – este esențial. Potrivit Google Analytics , peste 68% din toate vizitele site-urilor web în 2020 au provenit de pe dispozitive mobile. Site-ul dvs. trebuie să se poată adapta la ecrane de toate dimensiunile, de la dispozitive mobile mici la tablete la computere desktop mari.
Dacă nu faceți designul dvs. web prietenos pentru dispozitive mobile, aveți garanția că veți rata o cantitate imensă de conversii potențiale. Pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc dispozitive mobile pentru a descoperi noi mărci, este vital ca afacerea dvs. să investească timp și efort într-un design web mobil stabil și de înaltă calitate.
Branding inconsecvent
Marca ta va fi primul lucru pe care clienții îți judecă afacerea. Acestea includ logo-ul, tipografia, paletele de culori, ambalajul produsului, limba utilizată și multe altele. Un brand spune o poveste vizuală vizitatorilor și ar trebui să răspundă la multe dintre întrebările lor inițiale despre afacerea dvs. Care este scopul brandului dvs.? Ce fel de produs sau serviciu oferiți? Care sunt criteriile demografice?
Toate paginile site-ului dvs. ar trebui să transmită aceeași identitate de marcă . Acest lucru este astfel încât vizitatorii care nu v-au văzut niciodată marca înainte să poată înțelege cu ușurință scopul afacerii dvs.
Dacă brandingul site-ului dvs. nu este implementat în mod consecvent, acest lucru va trimite mesaje mixte clienților, ceea ce creează confuzie. Clienții care nu vă înțeleg marca nu vor rămâne mult timp pe site-ul dvs., motiv pentru care brandingul consecvent este de cea mai mare importanță.
Probleme de lizibilitate
Există o serie de greșeli de design web care ar putea duce la probleme de lizibilitate. Toată lumea ar trebui să poată procesa cu ușurință textul de pe site-ul dvs., iar dacă nu este cazul, atunci trebuie să vă schimbați designul web imediat.
Un motiv comun pentru problemele de lizibilitate este fontul dvs. Ca un minim strict, fonturile ar trebui să aibă cel puțin 16 pixeli pentru textul corpului și mai mari pentru alte elemente, cum ar fi anteturile.
De asemenea, ar trebui să acordați atenție tipului de fonturi pe care le utilizați. Un font de tip script scris de mână va fi mult mai greu de citit la dimensiuni mai mici decât un font de bază sans-serif și poate înstrăina potențialii clienți.
O altă problemă comună de lizibilitate este o schemă de culori prost aleasă. Dacă textul site-ului dvs. este greu de citit pe culoarea de fundal, trebuie să alegeți culori diferite, altfel acest lucru ridică o problemă uriașă de accesibilitate.
Puteți utiliza instrumente online, cum ar fi Color Contrast Checker, pentru a verifica dacă contrastul de culoare text-fond îndeplinește standardele WCAG.
Timpi de încărcare lenți
Site-ul dvs. ar trebui să se încarce cât mai repede posibil. Timpul ideal de încărcare pentru un site web este de aproximativ 1-2 secunde – orice mai mult și este foarte probabil ca utilizatorii web să vă abandoneze site-ul înainte de a vă vedea pagina de pornire.
Timpii lenți de încărcare pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra clasamentului site-ului dvs. în motoarele de căutare.
Există câteva trucuri simple pentru a evita această greșeală. În primul rând, asigurați-vă că toate imaginile și graficele pe care le utilizați sunt optimizate pentru web, cu o dimensiune a fișierului de 500 kb sau mai puțin. În al doilea rând, asigurați-vă că dezvoltatorii dvs. web se asigură că toate fișierele de cod ale site-ului web sunt cât mai reduse la minimum.
De asemenea, ar trebui să încercați să combinați tipuri de fișiere similare (de exemplu, fișierele dvs. JavaScript) în fișiere singulare. Acest lucru reduce numărul de solicitări HTTP pe care site-ul dvs. trebuie să le facă, ceea ce reduce timpul necesar pentru încărcarea întregii pagini.
Nu se actualizează conținutul
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face pentru site-ul tău web este să nu păstrezi la zi conținutul mărcii tale. Acest lucru face ca site-ul dvs. să pară extrem de neprofesional pentru vizitatorii noi, deoarece poate da impresia că nu vă pasă de site-ul dvs. sau chiar mai rău, că site-ul dvs. nu mai este întreținut.
Pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă, reîmprospătați-vă conținutul în mod regulat. Verificați dacă imaginile, bannerele și alte design-uri grafice de pe site-ul dvs. web nu fac referire la date sau evenimente din trecut. Dacă nu mai vindeți un anumit produs, eliminați-l. O modalitate excelentă de a atrage noi vizitatori este să menții un blog pe site-ul tău.
Actualizându-vă în mod regulat site-ul web cu conținut informativ, veți construi încrederea clienților dvs. și, ca rezultat, aveți mai multe șanse să obțineți conversii.
Performanța slabă
În cele din urmă, site-ul dvs. ar trebui să treacă un număr de verificări de performanță înainte de a intra în funcțiune. Acestea includ:
- Site-ul dvs. este compatibil cu toate browserele web moderne (Chrome, Firefox, Safari, Edge etc.). Dacă site-ul dvs. se defectează într-un anumit browser, este posibil să pierdeți o mare parte din potențialele conversii.
- Toate imaginile și graficele sunt comprimate la un standard adecvat.
- Site-ul dvs. ar trebui să ofere în continuare funcționalitatea de bază cu JavaScript dezactivat – nu toți utilizatorii îl vor avea activat.
- Site-ul dvs. web poate rula cu succes memorarea în cache a browserului. Aceasta înseamnă că materialele dvs. sunt descărcate pe computerul unui utilizator, astfel încât să se poată încărca mai repede la următoarea vizită. Acest lucru face ca pagina să se încarce mult mai rapid pentru utilizatorii care revin, ceea ce va face site-ul dvs. să pară mult mai profesionist.
Asigurându-vă că sunt îndeplinite standardele de performanță, eliminați o serie de riscuri care ar putea duce la dezvoltarea site-ului dvs. de reputație neprofesională.
Internetul așa cum îl cunoaștem a trecut prin faze de capacitate tehnică, tehnică de marketing și modă de design. Chiar și Read more
Cu fiecare an nou vine un nou set de liste care ne ajută să ne pregătim pentru anul care vine. Există Read more
Nu este un secret pentru nimeni că totul este și va continua să fie mutat online, mai ales după pandemie. Aceasta Read more
În zilele noastre, suntem cu toții înconjurați de tehnologie. Tehnologia este pretutindeni, de la aplicații de bază până la invenții inovatoare, Read more